VOYD Play Allmänna Villkor (EULA)

Dessa allmänna villkor (”Villkoren”, ”Avtalet”) gäller mellan dig och VOYD AB, org. nr. 559044-0631, Universitetsallén 32, 852 34 Sundsvall, Sverige (”vi”, ”VOYD”) när du som tittare använder VOYDs streamingtjänst (”VOYD Play”) i syfte att titta på tillgängliggjort innehåll på VOYD Play (”Tjänsten”). Med tittare avses i dessa Villkor du som använder ditt konto på VOYD Play för att, i utbyte mot betalning, titta på tillgängliggjort innehåll på VOYD Play.

Villkoren utgör ett juridiskt bindande avtal mellan dig och VOYD som reglerar din användning av Tjänsten. Vi rekommenderar därför att du läser Villkoren noggrant.

Observera att separata villkor gäller mellan dig och VOYD när du använder VOYD Play i egenskap av innehållsskapare.

1. ALLMÄNT

För att använda Tjänsten måste du acceptera dessa Villkor. Accepterar du inte Villkoren saknar du rätt att använda Tjänsten. Om du använder Tjänsten i strid med dessa Villkor kan VOYD ha rätt att begränsa din tillgång till VOYD Play och/eller Tjänsten samt stänga av ditt konto och i vissa fall ha rätt till ersättning från dig.

För att använda VOYD Play måste du vara minst 18 år eller annars gammal nog för att ingå ett juridiskt bindande avtal enligt den lag som gäller där du har din hemvist.

En vårdnadshavare kan upprätta ett konto åt ett barn under 18 år, men inträder då som avtalspart gentemot VOYD och ansvarar då för att all aktivitet som sker från kontot är i överensstämmelse med dessa Villkor. Du får aldrig använda Tjänsten om den är förbjuden eller om du annars inte har rätt att använda Tjänsten enligt den lag som gäller i det land där du har din hemvist.

2. ÄNDRING AV VILLKOR

VOYD har en ensidig rätt att lägga till eller göra ändringar i dessa Villkor. VOYD kommer att informera dig om eventuella tillägg eller ändringar av Villkoren genom att hålla uppdaterade Villkor tillgängliga på VOYD Play för ditt godkännande. Du accepterar och godkänner eventuella tillägg och ändringar av Villkoren när du godkänner den uppdaterade versionen av Villkoren, som då gäller från och med det datum som anges i de uppdaterade Villkoren. För att fortsatt kunna använda Tjänsten måste alla uppdaterade Villkor accepteras. De Villkor som gäller när ett visst innehåll laddas upp eller på annat sätt tillgängliggörs på VOYD Play kommer att vara fortsatt gällande avseende det specifika innehållet så länge innehållet är tillgängligt på VOYD Play.

3. STARTA KONTO VOYD PLAY

För att kunna nyttja Tjänsten, dvs. titta på tillgängliggjort innehåll på VOYD Play, måste du skapa ett användarkonto. Ditt användarkonto på VOYD Play är detsamma oavsett om du använder VOYD Play som innehållsskapare eller tittare, eller som både innehållsskapare och tittare. Observera att det är mycket viktigt att du uppger korrekt och fullständig information när du skapar ett konto. Du är ansvarig för att hela tiden hålla kontaktinformationen på ditt konto uppdaterad.

Kontot är personligt och får inte överlåtas. Det är av yttersta vikt att du håller ditt lösenord hemligt och att du använder det på ett säkert sätt. Du är ansvarig för all aktivitet som sker från ditt konto. VOYD kan avsluta eller frysa ditt konto för att skydda dig, VOYD eller tredjeparter från identitetsstöld eller annan bedräglig verksamhet.

4. DINA ÅTAGANDEN VID ANVÄNDANDET AV VOYD PLAY

4.1 Allmänt om dina åtaganden

Ditt konto på VOYD Play får inte användas i strid med dessa Villkor. Om du får reda på att ditt konto används i strid med dessa Villkor, t.ex. genom brott mot säkerhetsföreskrifter eller obehörig användning av ditt konto, ska du omedelbart skriftligen meddela VOYD detta.

Genom att skapa ett konto accepterar du att du är ensamt ansvarig för all aktivitet som sker med användning av ditt konto.

Vid användandet av VOYD Play åtar du dig följande:

• attintespridanågondelavinnehålletpåVOYDPlay,förutompåsättsomärtillåtetgenom exempelvis VOYD Plays delningsfunktioner,

• att inte ändra eller förvanska någon del av VOYD Play eller Tjänsten,

• att inte skaffa dig åtkomst till innehållet på VOYD Play på något annat sätt än via den videospelare som VOYD Play tillåter,

• att inte på något sätt bidra till att störa VOYD Plays funktioner eller på något annat sätt begränsa användningen av VOYD Play,

• att inte ladda upp, publicera, skicka via e-post eller på andra sätt skicka eller överföranågot material som är utformat för att störa, förstöra eller begränsa funktionaliteten av något datorprogram eller någon hårdvara eller telekommunikationsutrustning som förknippas med VOYD Play, inklusive alla programvaruvirus eller annan datorkod, filer eller program,

• attinteanvändaVOYDPlayförkommersiellaändamål,genomattexempelvissäljatillgång till VOYD Play eller att annonsera eller marknadsföra produkter på VOYD Play, om inte dessa funktioner tillhandahålls i Tjänsten,

• att inte inhämta information om andra användare av VOYD Play i syfte att göramassutskick med spam och skräppost eller att sälja sådan information till tredje part,

• att inte inhämta innehåll på annat sätt än vad som är tillåtet vid användandet av VOYDPlay eller Tjänsten, vilket innebär att kringgående av kopieringsspärr, nedladdning, kopiering, distribuering och användning av annan användares innehåll utanför VOYD Play är att betrakta som otillåtet om inte ägaren av innehållet medgett användningen,

• att inte kopiera, reproducera, distribuera, skicka, visa, sälja, licensera eller använda annan användares eller VOYD:s innehåll utan skriftligt godkännande från ägaren av innehållet eller andra rättighetshavare, och att inte bryta mot tillämpliga lagar och regelverk.

Som tittare är du införstådd med att du i första hand kan få åtkomst till innehåll som tillgängliggjorts på VOYD Play i landet där du registrerade ditt användarkonto, och endast på geografiska platser där VOYD tillhandahåller Tjänsten och har licensierat innehållet i fråga. Tillgängligt innehåll varierar beroende på geografisk plats och kommer ibland att förändras.

Som tittare är du vidare införstådd med att du, under ditt abonnemang, beviljas en begränsad, icke- exklusiv och icke-överlåtbar rätt att få tillgång till VOYD Play, Tjänsten och innehåll som tillgängliggörs på VOYD Play. Med undantag för denna rätt, kommer ingen rättighet, äganderätteller intresse att överföras till dig från VOYD.

4.2 Bildkvalitet

Som tittare är du införstådd med att bildkvaliteten av innehåll som tillgängliggjorts på VOYD Play kan variera från enhet till enhet och kan påverkas av en rad olika faktorer, såsom din plats, tillgänglig bandbredd och/eller internethastighet. Huruvida streaming kan ske i högsta upplösning eller inte beror på din internetanslutning och din enhets kapacitet. Allt innehåll finns

inte tillgängligt i alla format. Du kan läsa mer om kraven på din internetanslutning här. Du är ansvarig för alla internetavgifter.

4.4 Rapportering av tillgängliggjort innehåll

Om du uppfattar att ett innehåll på VOYD Play inte uppfyller utlovad kvalitet, gör intrång i en tredje parts rättigheter, bryter mot tillämplig lag eller är stötande, olämpligt, motbjudande eller olagligt, vill vi gärna att du rapporterar detta till VOYD så fort som möjligt.

5. ABONNEMANG

VOYD Play tillhandahålls av VOYD som ett abonnemang mot löpande månadsvis betalning ”Avgiften”. Abonnemanget kommer att fortsätta tills det avslutas.

För att kunna nyttja Tjänsten måste du ha tillgång till internet och en enhet från vilken du kan spela upp innehåll som tillgängliggjorts på VOYD Play, samt betala Avgiften. Du kan välja att betala Avgiften via den eller de betalningsmetoder som VOYD vid var tid tillhandahåller för VOYD Play. Såvida du inte avslutar ditt abonnemang före ditt faktureringsdatum godkänner du att medlemsavgiften för nästa faktureringsperiod debiteras från din betalningsmetod (läs mer under avsnitt 6 nedan).

Som tittare är du är införstådd med att VOYD inte tar något ansvar för sådan betalningsmetod eller för eventuella förluster på grund av obehörig användning av ditt betalkort, kreditkort eller andra betalningsmedel som tillhandahålls av en tredje part i samband med din användning av Tjänsten. Vid eventuella konflikter mellan bestämmelserna i dessa Villkor och en tredje parts användarvillkor ska dessa Villkor gälla mellan dig och VOYD.

VOYD kan komma att erbjuda flera olika typer av abonnemang som kan vara förenade med olika villkor och begränsningar. Om särskilda villkor gäller för ett abonnemang kommer de särskilda villkoren att visas när du tecknar abonnemanget eller i annan information som gjorts tillgänglig för dig. Du hittar specifik information om just ditt abonnemang via ditt användarkontoi menyn.

Då och då kan VOYD erbjuda särskilda kampanjerbjudanden, abonnemang eller medlemskap (”Erbjudanden”). VOYD avgör enligt eget gottfinnande vem som är berättigad till ett Erbjudande, och VOYD förbehåller sig rätten att upphäva ett Erbjudande och frysa användarkontot som registrerats under ett Erbjudande om VOYD kommer fram till att du inte är berättigad till det. VOYD kan använda sig av t.ex. enhetsnumret, betalningsmetoden eller e-postadressen som används med ett befintligt eller nyss avslutat användarkonto för att avgöra huruvida du är berättigad till ett Erbjudande. Behörighetskrav och andra begränsningar och villkor visas när du registrerar dig för Erbjudandet eller i annan kommunikation som görs tillgänglig för dig.

Du har tillgång till det innehåll som finns tillgängligt på VOYD Play så länge du har ett aktivt abonnemang. Som tittare är du införstådd med att innehållet som finns tillgängligt på VOYD Play varierar och kan komma att förändras eller tas bort av VOYD utan förvarning.

6. FAKTURERING OCH AVSLUTANDE

Avgiften debiteras månadsvis via den eller de betalningsmetoder som du valt på angivet betalningsdatum. I vissa fall kan betalningsdatumet ändras, till exempel om din betalningsmetod inte har kunnat bekräftas, när du byter abonnemang eller om ditt betalda abonnemang började på ett datum som inte finns i en viss månad. Du kan se ditt nästa betalningsdatum genom att logga in och gå till ”Mitt konto”.

För att använda VOYD Play måste du välja en eller flera betalningsmetoder. Betalningsmetoderna tillhandahålls av en betaltjänstleverantör. För att kunna nyttja betalmetoderna kan du behöva godkänna betaltjänstleverantörens egna villkor. Du godkänner att vi debiterar den betalningsmetod som du valt och som är kopplad till ditt användarkonto för att genomföra betalningen avAvgiften. Du är ansvarig för alla obetaldaAvgifter. Om enAvgift inte kan betalas på grund av att din valda betalningsmetod har gått ut, att det inte finns tillräckliga medel eller annat, och du inte avslutar ditt konto, kan VOYD avbryta tillgången till VOYD Play tills vi mottagit betalning av Avgiften.

Du kan avsluta ditt abonnemang när som helst genom att logga in och gå till ”Mitt konto”. Om du avslutar ditt abonnemang kommer du att ha fortsatt tillgång till Tjänsten och VOYD Play till slutet av din faktureringsperiod. Därefter stängs ditt användarkonto ner automatiskt.Betalningar som redan gjorts är inte återbetalningsbara och VOYD ger inga återbetalningar eller tillgodohavanden för påbörjade abonnemangsperioder. Du kan se när din prenumeration upphör och du inte längre har tillgång till innehållet genom att logga in och gå till ”Mitt konto”.

VOYD förbehåller sig rätten att förändra VOYD:s abonnemangslösningar och att ändra Avgiften. Alla prisändringar och förändringar av ditt abonnemang kommer att börja gälla tidigast 30 dagar efter att du informerats om detta. Om du inte vill acceptera prisförändringen eller förändringen av ditt abonnemang kan du avsluta ditt abonnemang innan förändringarna träder i kraft.

För det fall du bryter mot något av Villkoren i detta Avtal har VOYD rätt att säga upp Avtalet med dig och neka dig fortsatt tillträde till Tjänsten och/eller VOYD Play. VOYD kan vidare komma att säga upp Avtalet om ändringar i lagstiftningen gör det olagligt för VOYD att tillhandahållaTjänsten och/eller VOYD Play, eller omTjänsten och/eller VOYD Play inte längre är kommersiellt genomförbar.

7. ÅNGERRÄTT

Dessa Villkor begränsar inte din rätt till konsumentskydd enligt tvingande lagstiftning i det land där du har din hemvist. I Sverige finns en lagstadgad ångerfrist om 14 dagar enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Om du ångrar ditt köp kan du komma att bli betalningsskyldig gentemot VOYD för den del av Tjänsten som du redan tillgodogjort dig vid tiden då du meddelar VOYD att du vill utnyttja din ångerrätt.

För att utnyttja din ångerrätt kan du mejla oss på support@voyd.tv eller använda dig av Konsumentverkets ångerblankett som du hittar:

(https://www.konsumentverket.se/contentassets/c78f43844da74c7786821d8d12a98b5a/ angerblankett_konsumentverket_150817.pdf)

8. REKLAMATION

VisträvaralltidefterattdusomkundskavaranöjdmedTjänsten.Omduärmissnöjdbervidig kontakta oss på support@voyd.tv så kommer vi göra vårt bästa för att lösa situationen. Du kan även vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN):

Allmänna Reklamationsnämnden Box 174

101 23 Stockholm

eller till Europeiska kommissionens onlineplattform för tvistlösning: http://ec.europa.eu/odr. Vi åtar oss inte att delta i alternativa tvistlösningsförfaranden eller att efterkomma av alternativt

tvistlösningsförfarande meddelat beslut, men kommer att ta ställning till denna fråga vid en uppkommen tvist/meddelat beslut.

9. SKADESLÖSHETSÅTAGANDE

Som tittare samtycker du till att hålla VOYD skadeslöst för samtliga krav och anspråk som kan komma att riktas mot VOYD till följd av din överträdelse av dessa Villkor eller tillämplig lag.

10. ÄNDRINGAR AV TJÄNSTEN OCH/ELLER VOYD PLAY

VOYD arbetar kontinuerligt med att uppdatera Tjänsten och VOYD Play för att skapa den optimala användarupplevelsen. VOYD kan komma att ändra Tjänsten och/eller VOYD Play över tid. VOYD kan också tillfälligt eller permanent och utan föregående meddelande upphöra att tillhandahålla VOYD Play och därmed avsluta ditt konto.

11. GARANTIER

VOYD tillhandahåller Tjänsten och VOYD Play utan garantier. Bestämmelserna i dessa Villkor medför dock ingen begränsning av dina rättigheter i gällande konsumentlagstiftning.

Tjänsten och VOYD Play tillhandahålls "i befintligt skick". Det betyder att VOYD inte garanterar att Tjänsten och/eller VOYD Play kommer att fungera i enlighet med dina förväntningar eller utan fel och brister. VOYD garanterar inte heller att den information som hålls tillgänglig inom ramen för Tjänsten och VOYD Play är korrekt eller tillförlitlig.

12. ANSVARSBEGRÄNSNINGAR

VOYD ansvarar inte för indirekta skador som uppkommer i samband med din användning av Tjänsten och/eller VOYD Play.

VOYD ansvarar inte för fel och brister i Tjänsten och/eller VOYD Play som ligger utanför VOYD:s kontroll. VOYD ansvarar inte heller för innehåll som försvinner, tas bort eller förvanskas inom ramen för Tjänsten och/eller VOYD Play.

Tjänsten och VOYD Play kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte ägs eller kontrollerasavVOYD.VOYDtaringetansvarförinnehålletpåsådanawebbplatser.VOYD ansvarar inte heller för eventuella förluster eller skador som du kan drabbas av till följd av innehållet på sådana externa webbplatser eller andra källor.

13. PERSONUPPGIFTSHANTERING

Som personuppgiftsansvarig kommer VOYD att bearbeta uppladdad information och vissa andra personuppgifter som du anger vid användandet av VOYD Play. Innan du använder VOYD Play kommer du därför att bli uppmanad att bekräfta att du har tagit del av VOYD:s integritetspolicy, som går att läsa här. VOYD:s integritetspolicy innehåller information om hur VOYD kommer att behandla de personuppgifter som lämnas för användandet av VOYD Play.

14. COOKIES

På VOYD Play används cookies. Användningen av cookies på VOYD Play framgår av VOYD:s

cookiepolicy som du hittar här.

15. ÖVERLÅTELSE

DinaåtagandenochrättigheterenligtdessaVillkorkaninteöverföraspåenannan användare. VOYD har däremot rätt att överföra dessa Villkor och medföljande rättigheter utan ditt medgivande.

16. OGILTIGHET

Om Villkoren eller del därav anses vara ogiltiga eller icke-verkställbara, ska Villkoren begränsas, ändras eller avskiljas i den omfattning som krävs för att avlägsna sådan ogiltighet så att övriga delar av Villkoren förblir giltiga och verkställbara.

17. KONTAKT

Kontakta oss på support@voyd.tv om du är missnöjd med Tjänsten och/eller VOYD Play eller annars har frågor gällande Tjänsten eller VOYD Play.

18. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTLÖSNING

Dessa Villkor ska tillämpas och tolkas i enlighet med tillämplig lag, vilket oftast är lagen i det land där du har din hemvist. Behörig allmän domstol ska slutligen lösa samtliga tvister som uppkommer i anledning av dessa Villkor. VOYD förbehåller sig rätten att ansöka om interimistiska åtgärder eller att inleda andra typer av rättsliga åtgärder, även inom andra jurisdiktioner.